Kategorier
Barnfotografering Familjefotografering

Höstfotografering i Sundsvall

Som familjefotograf i dessa tider så är ombokningar en stor del av vardagen. Snor hos barn och lite känningar i halsen har gjort att denna fotograferingen blev väldigt försenad. Frida ville ha höstiga bilder på familjen med orangea löv och stickade tröjor. Men vi fick en timme med spöregn, skinande sol och mulet väder om var annat.

Detta gjorde att stora delar av familjefotograferingen genomfördes under ett träd och inte i den mysiga lövhögen som jag plockat ihop. Men det blev mer min stil, murrigt och nära.

Jag längtar till jag kan lägga ut lite mer bilder men jag måste invänta på att familjen har fått välja innan jag publicerar en massa. Ni får hålla tillgodo med denna under tiden.

Familjefoto Sundsvall , barnfotograf
Kategorier
Barnfotografering Bra att veta

Fotograf Sundsvall

Fotograf Sundsvall Härnösand Timrå Barnfötter

Söker du fotograf i Sundsvall, Timrå eller Härnösand. Då har du hittat rätt. Jag fotograferar gravida, par, barn, familjer och bröllop

För företag erbjuder jag både eventfotografering, produktfotografering och porträttfotografering. 

Min stil är dokumentär och kontrastrik. Kolla gärna igenom lite av mina bilder för att se om ni gillar det jag gjort tidigare. Och tveka inte på att höra av er. 

Kontakt

Kategorier
Gravidfotografering

Gravidfoto Timrå- Skeppshamn- 20 september

Tova och Nils bokade en gravidfotografering med mig förra månaden. Men jag har inte hunnit lägga ut alla fantastiska bilder här förens nu. 

Vi möttes upp vid Skeppshamn som ligger utanför Timrå, vid havet. Här finns en bevarad fiskeby och ett gammalt kapell. Vi tog lite bilder vid de gamla byggnaderna men också ute på klipporna med havet som fond. 

Om ni vill se mer av mina bilder besök gärna min instagram som uppdateras regelbundet eller min pixiesetsida

Om ni vill boka en gravidfotografering så finns mina kontaktuppgifter här. 

Kategorier
Gravidfotografering

Gravidfotografering Sundsvall – 2 september

Gravidfotografering vid havet

Förra veckan genomförde vi en gravidfotografering med Elin och hennes man utanför Sundsvall. Första vill jag visa en liten snutt som jag filmade av min Pixieset sida innan den publicerades för paret att titta på. För att se fler bilder får ni gå in på den sidan.

Film från gravidfotografering

Vi lyckades pricka en kväll med en fantastisk solnedgång och ljus som var helt magiskt. Det lös både om paret och miljön. Då är det inte svårt att arbeta som fotograf på en gravidfotografering.

Vi tog både bilder stående och sittande. Men som alltid är jag ju extra förtjus i detaljbilder som den nedan. Jag gillar att fokusera på de små sakerna, detaljer och händer som omsluter varandra.

Fotograf, gravidfotografering  , timrå sundsvall

Fotograf i Sundsvall Timrå och Härnösand

Avslutningsvis, om ni efter att sett dessa magiska bilder vill boka en egen gravidfotografering så tar ni kontakt med mig direkt. Jag arbetar i området kring Sundsvall, Timrå och Härnösand. Både mail och DM fungerar utmärkt för att komma i kontakt med mig.

Kategorier
Barnfotografering Familjefotografering

Familjefotografering – Timrå – Livia fyra månader

Familjefotografering i Timrå

Livia var fyra månader när vi gjorde en familjefotografering i hemmiljö under sommaren. Hela familjen bor i ett gulligt hus i Bergeforsen och jag åkte dit en varm dag i augusti. Svetten lackade på oss alla, (speciellt mig som var för varmt klädd som alltid) då det var ungefär 500 grader utomhus och 800 grader inomhus. Men trots vädret så lyckades familjen fångs på bild. Och jag lyckades med att inte smälta bort. Detta fast jag tog beslutet att första tacka ja till en kopp kaffe och sen dricka den. Vilket inte var optimalt när jag redan innan min varma kopp kaffe var extremt varm. Men vissa beslut får man som vuxen stå för.

Jag älskar att fotografera små barn, de är ju fantastiska och magiska i sig. Men att sen kunna locka fram små leenden genom pruttljud gör de inte mindre underbara. Jag älskar också att kunna fånga samhörigheten och kärleken i en familj. Att kunna få komma nära och fotografera det jag ser är en del av vardagen och livet när familjen är själv.

Vi tog några mer poserade bild på hela familjen men också lifestyle-bilder som är mer dokumentära. Om det är något jag älskar så är det detaljer. Små knubbiga ben, en tatuering eller katten som sover i en babysitter.

Mer info

Om ni vill veta mer om hur en familjefotografering kan gå till så har jag skrivit ett inlägg om det HÄR.

För ibland vill inte de vuxna delta i familjefotograferingar eller lifestylefotograferingar som det kallas, i alla fall inte till en början. Men jag vet ingen som någonsin ångrar att de är med på fina bilder tillsammans med sina barn. Snarare tvärt om.

Kontakt

För att komma i kontakt med mig för att boka en egen familjefotografering så så finns mina uppgifter HÄR.

Kategorier
Bra att veta

Gravidklänning fotografering

Om du vill låna en gravidklänning till din fotografering så finns det information om det i detta inlägg. De är båda one size fits all, men hittills har det fungerat bra. Jag har alltid nypor med ifall någon klänning skulle vara alldeles för stor.

Det finns i dagsläget två att välja mellan. Men det går utmärkt att pröva båda.

Gravidklänning

En grön offshoulder som är lång, även på mig som är 178. Under den rekommenderar jag att ha en bh som fungerar utan axelband. Den är väldigt lång och stretchen gör att den passar på nästan alla.

Min andra klänning är aprikos/rosa med paljetter på överdelen. Under den rekommenderar jag ljusa underkläder för att inte riskera att de syns igenom.

Exempelbilderna visar däremot hur färgen kan variera beroende på ljus under fotograferingen. Meddela mig i förväg vilken/vilka du vill låna.

Om du önskar en annan gravidklänning till din fotografering

För en extrakostnad kan jag även köpa in klänningar efter önskemål. Kika gärna på Mii Estilo för att se andra modeller. Jag skulle gärna utveckla mitt utbud på klänningar så det finns möjligheter att få rabatter på helheten om en klänning ingår i priset.

Gravidklänning Fotografering Aprikos
Gravidklänning Fotografering Grön Närbild
Gravidklänning Fotografering Grön
Gravidfotografering Timrå
Gravidklänning Fotografering Grön
Gravidfotografering sundsvall timrå härnösand

Avslutningsvis, om du inte har bokat din fotografering än så finns mina kontaktuppgifter här.

Kategorier
Bra att veta

Kläder till fotografering

Genom att planera kläder till er fotografering i en färgpalett kan det underlätta matchningen och skapa mer enhetliga bilder.

En vanlig fråga är ”Vad ska vi ha på oss för kläder?”.

Jag brukar rekommendera mina kunder att för det första tänka på känslan de vill ha i sina bilder. Ska de vara en cool stadsfotografering utanför stadshuset så passar det bättre med en skinnjacka än en stickad kofta. Däremot på en höstfotografering ute på en äng så passar koftan perfekt.

  • En färgpalett
  • Tre till fem färger
  • Försiktigt med mönster
  • Inget helsvart

Som ni kan se i mina förslag nedan så finns det inga stora tryck, utan däremot förekommer lite mer diskreta mönster. Personligen gillar jag kläder i svart, men det är kan skapa problem i redigeraring då det svarta gärna blir för svart.

Kläder till gravidfotografering

Om det däremot är en gravidfotografering så finns speciella klänningar att låna. Läs mer under mitt inlägg om Gravidklänningar.

Exempel på kläder till fotografering

Slutligen kommer lite förslag på kombinationer som jag tycker är fina. Det går självklart att anpassa efter er stil och vad ni gillar för färger och kläder.

Kläder till fotografering grön
Kläder till fotografering sundsvall blå
Kläder till fotografering röd
Färgmatchning brun
Färgmatchning kläder
Exempel

Kategorier
Bra att veta

Provfotografering

All information inför er kommande provfotografering finns samlad på denna sida. I mina bröllopsparet som är över 3 timmar ingår en provfotografering. Det innebär att vi träffas, pratar igenom eran planering inför bröllopet. När vi gått igenom all information så avslutar vi träffen med en fotografering.

Det första jag brukar säga till mina par är att extremt få personer har en vana av att stå framför kameran. Så ni behöver inte vara nervösa, det är mitt jobb att få er att slappna av.

För det andra, era porträtt på bröllopsdagen kommer vara så mycket mer avslappnade efter att vi gjort provfotograferingen. Dessutom kommer ni ha möjlighet att använda bilderna från den till inbjudningar eller kanske en bröllopshemsida.

Kläder till provfotografering

En annan vanlig fråga är om kläder. Jag har samlat information om lämpliga kläder inför en familjefotografering eller lifestylefotografering.

Plats

Jag gillar att hålla mina fotograferingar i närheten av platsen för porträttfotograferingen, vigseln, festen eller någon annan plats som betyder mycket för er som par. Det kan därför vara bra att fundera tidiga på var ni vill hålla er porträttfotografering. Jag kan självklart komma med förslag om det är en plats jag besökt innan.

För att sammanfatta, vi pratar ihop oss, allt anpassar efter er och ni är centrum för vigseln och även mitt arbete.

Kategorier
Bra att veta

Familje- och Lifestylefotografering

Här har jag samlat några av de vanligaste frågorna och den information som kan behövas inför en familje eller lifestylefotografering.

Vad skillnad egentligen är mellan en familjefotografering och en lifestylefotografering?

En familjefotografering är en klassisk fotografering där man ofta är i en studio, eller utomhus och bilderna är mer eller mindre arrangerade.  

Med lifestyle menas att jag som fotograferar er i er hemmamiljö. Målet med en lifestylefotografering är att fånga ögonblick ur er vardag, det ska inte kännas poserat och stylat, utan mer naturlig. Under fotograferingen hittar vi på saker som ni gillar att göra, exempelvis busa, leka, baka, kramas.

Med små barn och nyfödda skapar vi en härlig stund med både plats för mys och bus. Det gör också att ni under mer avslappnade former än en stylad fotografering kan dokumentera er första tid tillsammans.

lifestylefotografering

När ska jag boka lifestylefotografering?

Vid lifestylefotografering spelar det ingen roll hur gamla era barn är, vi bokar en tid som passar er.

Hur går fotograferingen till?

Fotograferingen sker hemma hos er. Jag älskar att fotografera hemma hos er där både ni och barnen känner er mer avslappnade.  Jag brukar vilja boka in fotograferingen på förmiddagen då ljusinsläppet är som bäst och att även barnen brukar vara som piggast då. Föredrar ni eftermiddagen går även det jättebra. 

Vi kommer avsätta 1-2 timmar för fotografering för att inte stressa och hinna med matpauser och blöjbyten beroende på familjemedlemmars ålder och humör.

Behöver vi städa?

Ni behöver alltså inte lägga ned massor av tid på att städa eller plocka undan inför att vi ska fota. Är det något jag tycker stör bilderna så flyttar vi det tillsammans. Vanligtvis sker fotograferingen i köket, sovrummet och vardagsrummet – vid matbordet, i sängen, soffan och golvet.

Vad ska vi ha på oss?

Det man kan göra, om man vill, är att välja kläder som är matchar varandra färgmässigt. Ljusa och enfärgade plagg blir jättefint. Ni behöver absolut inte se likadana ut men det blir trevligare bilder om alla till exempel har kläder ur samma färgskala. Undvik randiga, prickiga och rutiga kläder, samt kläder med tryck . Små barn får gärna vara barfota, för er som är lite äldre rekommenderar jag mörka strumpor. Det viktigaste är dock att ni är bekväma, då blir bilderna mer naturliga! Jag har skrivit ett inlägg med förslag på färgkombinationer på kläder inför en fotografering.

Under fotograferingen går det bra att ha flera ombyten.

Fotografering av Isac